11.5.10

El postpunk, esta semana en Canal 33

"Benvinguts als anys 80" (1r capítol): Postpunk i new wave alemanya

La música, i la cultura pop en general viuen sota la influència d’un dels revivals més intensos que s’han conegut mai. Ja fa anys que tornen els anys 80. Però tornen per molts fronts diferents: perquè la dècada dels 80 van ser, en realitat, moltes dècades al mateix temps: la dels supervendes del pop, però també la del naixement hip hop, la de la música industrial o la década de la música electrònica de ball i del pop sintètic.

Siouxsie, reina després del punk.

Sputnik estrena la sèrie “Benvinguts als anys 80”, que recorre tots aquests fenòmens musicals i arrenca amb un capítol dedicat a la música que va néixer de les cendres del punk.

Bandes tan diverses com Wire, Devo, Siouxsie and the Banshees, Gang of Four o els alemanys DAF van donar la volta a la màxima dels Sex Pistols -“no future”- per construir un nou llenguatge musical i, sobretot, per expressar un punt de vista crític amb la cultura del seu temps. Neix el postpunk.

El documental s'emetrà dimecres 12 a les 23.30h. al Canal 33.

Aquest programa es reemetrà dissabte 15 a les 10.30h. al Canal 33 i estarà disponible en streaming a la web durant els set dies posteriors a la seva emissió.

0 opiniones:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...