2.3.10

Miralls: vidas paralelas

En la entrada Miralls: nuestro hombre en el Rif nos hacíamos eco del rodaje del documental Miralls por parte de nuestro querido Manuel Sastre y su compañera de documental Mechi. Hace poco lo encontré en el bus y me comentó que ya estaba montado y que pronto se pasaría por la tele. Y por fin, aquí lo tenéis. Televisió de Mallorca lo ha subido en dos partes que os incluyo a continuación. También la información que la productora daba sobre el documental.




Sinopsis:
Miralls, un reportatge sobre vides en paral·lel. Tarik viu a Sa Pobla. Moha, a Marroc. Aicha viu a sa Pobla. Hafida, treballa a una empresa estrangera a Tetuán. Reflectir la realitat de la immigració des de la perspectiva dels que se queden, i dels que se'n van, aquest és l'objectiu del documental que estrena aquest diumenge, el programa de Televisió de Mallorca Cròniques. Es tracta, en concret, de la primera part del documental Miralls. Sota la direcció Manuel Sastre i Mercedes Mariani, el documental és el reflex de com viuen una sèrie de persones a Marroc, i a Mallorca.

A una banda, les dificultats econòmiques, la manca d'alternatives i futur, i a l'altra, la duresa de l'emigració. En concret, els personatges Tarik i Aicha, que viuen a Sa Pobla, expliquen les experiències de la seva arribada, el patiment de no saber l'idioma, els papers, no trobar feina, i sobretot, sentir-se estrangers. Tarik, per exemple, va tenir una parella mallorquina, i això va provocar molts comentaris a Sa Pobla. En primera persona, els quatre protagonistes, dos a Marroc i dos a Mallorca, van contant les seves preocupacions i patiments.

Un dels aspectes més importants del documental és que aprofundeix en el desconeixement de la realitat que hi ha entre la societat emigrada i la que acull. A Marroc, molta gent pensa que arribar a Espanya és sinònim de millora segura i automàtica, i els costa d'acceptar que a vegades molts dels seus compatriotes viuen situacions de major precarietat que als països d'origen.

0 opiniones:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...