26.1.12

Els Estats Units contra John Lennon, a Sputnik (Canal 33)

Amb la fi dels Beatles, John Lennon va deixar de ser una icona pop per convertir-se en un activista polític que posava l’art al servei de les seves conviccions. I el seu activisme contra la guerra del Vietnam, però també la seva proximitat amb moviments considerats perillosos per l’administració nord-americana -els panteres Negres, el dissident John Sinclair-, van posar Lennon en el punt de mira del govern republicà de Richard Nixon.

null

Aquesta setmana a l’Sputnik ofereix la primera part del documental “Els Estats Units contra John Lennon”. És un retrat del Lennon activista i una crònica de la guerra que van lliurar l’administració de Nixon i una estrella del pop que es va convertir en un símbol polític. Al documental intervenen els testimonis de John Lennon i Yoko Ono, els activistes Angela Davis, John Sinclair i Bobby Seale, l’escriptor Gore Vidal i els periodistes Tariq Ali, Geraldo Rivera, Walter Cronkite i Carl Bernstein, entre d’altres. Aquest programa estarà disponible en streaming durante els set dies posteriors a la seva emissió a la pàgina web del programa.
EMISSIÓ: DIUMENGE 29 DE GENER, A LES 20.25 -C33- / REEMISSIÓ: DIMECRES 1 DE FEBRER, A LES 23.45 -C33-.

2 opiniones:

Maeglin dijo...

¿England no masacró nada? !Qué suerte la suya! Y la de los zulus, la de los aborigenes, la de los maoríes...etc etc El seny de lo Gentle y el té de las 5. ¿Y Japón Miss yoko? Creo que a China, Birmania, le gustaría opinar...

Más morro que espinete gastaban estos dos doggie flutes de saldo.

Cisne Negro dijo...

Maeglin, he de confesar que la primera vez que leí el comentario no entendí nada. Luego vi que te debías de referir a la foto de John y Yoko. La sospechosa ausencia de esos dos países es más que curiosa, sí. Pero por muy perroflauta que te parezca Lennon, creo que fue un personaje que marcó una época y toda una generación con el mensaje que quiso difundir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...