10.3.09

Documental sobre Joy Division en C33

Joy Division només van poder gravar dos àlbums. El cantant, Ian Curtis, va morir jove i es va convertir en un mite del rock. Però els dos àlbums de Joy Division van ser suficients per convertir-los en una referència per a la música dels trenta anys següents.

Joy Division, fills del punk i pares de la música del futur

Aquest divendres, per inaugurar el nou dia i hora d'emissió, Sputnik estrena "Joy Division". Un retrat molt íntim de la banda que, a partir del punk i de la realitat desesperada d’una ciutat grisa com Manchester, va donar vida a una nova forma de música. La primera part del documental es remunta als orígens de la banda (quan Joy Division es feien dir Warsaw), els primers singles del quartet i el naixement de l'escena post-punk de Manchester.

Dirigit per Grant Gee, autor del documental "Meeting people is easy" sobre radiohead, "Joy Division" inclou els testimonis d'entre d'altres, els tres supervivents de la banda, el periodista, descobridor del grup i fundadors del segell Factory Records Tony Wilson, el dissenyador Peter Saville i l'amant d'Ian Curtis.

Podeu veure'n un tràiler clicant aquí i llegir-ne una àmplia ressenya en aquest altre post.

"Joy Division" va guanyar el premi del jurat del festival In-Edit de Documental Musical de Barcelona 2008. [DIVENDRES 13 DE MARÇ, A LES 22:45 @ CANAL 33]
[Visto en el blog de Sputnik] [Entrada programada]

4 opiniones:

mOntse dijo...

Aish si ho recordo ho posaré :)

Aitor dijo...

Un par más de cosillas sobre los Division:
- "Control", peli sobre Ian Curtis.
- 24 Party People, memorable peli sobre el nacimiento de la movida Manchester entre los 70 y los 90.

Aitor dijo...

Sigh,
24 HOURS Party People.

Cisne Negro dijo...

Podéis verlo online aquí:
http://www.tv3.cat/videos/1078489/Joy-Division

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...